TillbakaJag heter Petra Funke och driver Kennel Winline´s.

Till vardags arbetar jag som undersköterska på ett äldreboende i Nora. Jag har från barnsben varit omgiven av hundar. Jag växte upp med Bearded Collie och blandras och därav väcktes mitt intresse mycket tidigt.

Att jag fastnade för just Cocker grundar sig i att jag tyckte att hunden var vacker, i lagom storlek och med ett behagligt temperament.

Min första cocker Sune, köpte jag 1991. Ett år senare köpte jag Felix som jag började att ställa ut, tyvärr utan större framgång. Men mitt intresse för utställning hade väckts, så det blev en tredje hund. Det var först med Igor, från Finland, som jag verkligen fick uppleva framgång på utställningar.

Två år senare kom Jonna till mig och något år efter kom Emma. Den efterföljande hunden var Trudy, som anlände från England. Just nu har jag fem vuxna hundar hemma.
Kennelnamnet registrerades 1999.

Jag satsar på en liten uppfödning med cirka 1-2 kullar per år. Uppfödningen sker dessutom i hemmiljö, vilket är väldigt viktigt för mig, då jag är av uppfattningen att nära kontakt inverkar positivt på hundens mentalitet. Detta anser jag vara av största vikt eftersom målet är att få fram friska hundar med bra temperament och givetvis, med en god exteriör.